Monday 16 March 2020

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου-Καπετανάκειο

Ας συνδράμουμε όλοι προκειμένου να απομακρυνθεί η κεραία από την οδό Ρόδων.
Παρακάτω δημοσιεύεται το κείμενο της δικηγόρου Ευθυμίας Σωμαρά που έχει αναλάβει την υπόθεση!
«Αγαπητοί μου γείτονες σας αποστέλλω τις εξουσιοδοτήσεις που αφορούν σε 1. εξουσιοδότηση ανδρός 2. εξουσιοδότηση πατρός για τον ίδιο και το τέκνο του 3. εξουσιοδότηση γυναίκας 4. εξουσιοδότηση μητέρας για την ίδια και το τέκνο της για τις δικαστικές ενέργειες, ήτοι αρχικά τουλάχιστον για την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων. Περιέχει κι όλες τις περαιτέρω εντολές για κάθε αρμόδια αρχή κι υπηρεσία ώστε να μπορούμε να λαμβάνουμε γνώση όλων των φακέλων από κάθε διοικητική αρχή κι υπηρεσία.
Πραγματοποίησα εκτενή έρευνα στη νομολογία από την ώρα που βρεθήκαμε κι υπάρχουν αντικρουόμενες αποφάσεις πολλές. Πολύ σημαντικός παράγοντας είναι οι μετρήσεις καθώς ύστερα από εκτεταμένη μελέτη των εγγράφων της αδειοδότησης της κεραίας διαπίστωσα οτι στη μελέτη τους λαμβάνουν υπόψη την ύπαρξη των όλων των σχολείων και των νηπιαγωγείων της περιοχής καθώς και τις αποστάσεις από αυτά και τις μέγιστες επιτρεπόμενες τιμές, επομένως σίγουρα χρειάζεται να πραγματοποιηθούν μετρήσεις κι από εμάς. Διαπίστωσα δε οτι η αδειοδότηση αφορά μεν την vodafone όμως χρησιμοποιείται η κεραία κι από τη wind!!!
Επίσης πολύ σημαντικές είναι οι μαρτυρίες εμπειρογνωμόνων σχετικά με τις επιπτώσεις της λειτουργίας της κεραίας στην υγεία των κατοίκων της περιοχής στην οποία βρίσκονται. Πρέπει επίσης να διαπιστώσουμε αν όντως έχουν συμφωνήσει όλοι οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας της οδού Ρόδων αρ. 7 για την εγκατάσταση της κεραίας κι επίσης αν υπάρχουν παρανομίες στο κτίριο που μπορεί να τις ερευνήσει με επιτόπιο έλεγχο η πολεοδομία (αν υπάρχουν παρανομίες μπορούμε να ζητήσουμε να ανακαλέσει την έγκριση η πολεοδομία και μετά κι η ΕΕΕΤ). Οτιδήποτε μπορούμε να συνεισφέρουμε στη συζήτηση για περαιτέρω επιχειρήματα είναι καλοδεχούμενο ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να ανατρέψουμε την διαμορφωθείσα κατάσταση και να απομακρύνουμε την κεραία από την περιοχή μας.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τη διάθεση όλων σας για ουσιαστική εξεύρεση λύσης!»
Με εκτίμηση
Ευθυμία Ζ. Σωμαρά
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο
Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια Y.Δ.Δ.Α.Δ.- Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών
Ζωγράφου 3, ΤΚ 71201, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ. επικοινωνίας 6945856523
Ηλεκτρονική Διεύθυνση somaralaw@gmail.com, efisomara@hotmail.com

No comments:

Post a Comment

uav in greece

UAV in Greece